Banden

Uw banden wisselen van winter- naar zomerbanden (of andersom)? Voor een complete bandenwissel, inclusief demontage, balanceren en montage, kunt u terecht bij Automotive Center Amersfoort. In onze werkplaats monteren wij autobanden tot 23 inch. Onze servicemonteurs werken met geavanceerde apparatuur voor het monteren en balanceren van uw banden.

Zomer- en winterbanden
De juiste banden op het goede moment kunnen van levensbelang zijn. Het profiel van een band zorgt namelijk voor grip en stabiliteit op de weg. Een zomerband heeft minder grip op een nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is uw remweg juist een stuk korter met zomerbanden (ook als het regent). Het veiligste is om voor winterbanden te kiezen als de temperatuur onder de 7 graden komt. Uiteraard geldt voor zomerbanden dat deze veiliger zijn wanneer de temperatuur boven de 7 graden ligt.

Is het weer tijd voor uw bandenwissel? Plan dan direct online een afspraak in voor uw bandenwissel. Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat de banden die uit het seizoen zijn dan opslaan bij ons. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan.

 

Heeft u nog geen winterbanden?
Veilig en comfortabel rijden. Dat is wat u wilt, zowel in de zomer als in de winter. Als onafhankelijke bandenspecialist adviseren wij u graag over de juiste bandkeuze. Wij leveren alle bekende merken autobanden zoals Michelin, Continental, Bridgestone etc. Wij hebben het gehele jaar door diverse banden op voorraad. Zomerbanden en winterbanden, gebruikt en nieuw. U kunt altijd telefonisch contact opnemen voor een juiste prijsopgave, houd de bandmaten die u nodig heeft bij de hand.